11 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα οι μαμάδες που έχουν πάντα τακτοποιημένο σπίτι

0
841

Αποκαλύπτουμε τα… μυστικά τους!

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρείται ένα σπίτι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο στην εντέλεια -πόσο μάλλον όταν στο σπίτι αυτό υπάρχουν και μικρά παιδιά. Υπάρχουν ωστόσο κάποια μικρά κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να έχετε ανά πάσα στιγμή το χώρο σας σε μια… αξιοπρεπή κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να αφιερώνετε πολλές ώρες στο νοικοκυριό. Να τι κάνουν συνήθως οι μαμάδες που το καταφέρνουν:

 

Αφήνουν τα παπούτσια έξω από το σπίτι

Για λόγους καθαριότητας αλλά και υγιεινής καλό είναι να μην πατάτε με τα παπούτσια σας τα χαλιά και τις μοκέτες όπου τα παιδιά θα ξαπλώσουν για να παίξουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο με αυτή την κίνηση -αφήνοντας δηλαδή έξω τα παπούτσια- μειώνονται οι τοξικές ουσίες που υπάρχουν σε ένα σπίτι κατά 60%! Εάν ντρέπεστε να ζητήσετε από τους καλεσμένους σας να κάνουν το ίδιο, μπορείτε απλά να κρεμάσετε μια κομψή προειδοποιητική πινακίδα έξω από την πόρτα!
Στρώνουν τα κρεβάτια

Ακόμα κι αν στο υπόλοιπο υπνοδωμάτιο υπάρχουν μερικά ρούχα, βιβλία ή παπούτσια πεταμένα δεξιά κι αριστερά, ή συνολική εικόνα δείχνει πολύ πιο τακτοποιημένη, όταν η επιφάνεια του κρεβατιού -που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου- είναι στην εντέλεια.

 

Καθαρίζουν το νιπτήρα του μπάνιου

Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ένα πακέτο με μαντιλάκια καθαρισμού (ακόμα και τα μωρομάντιλα κάνουν μια χαρά) και να σκουπίζετε το νιπτήρα μερικές φορές μέσα στην ημέρα. Έτσι, θα απομακρύνετε τα υπολλείματα από σαπούνια και οδοντόκρεμα που τον κάνουν να δείχνει βρώμικος.

 

Σκουπίζουν τον πάγκο της κουζίνας

Μια απλή συνταγή για ένα οικολογικό και πολύ αποτελεσματικό σπρέι καθαρισμού του πάγκου της κουζίνας είναι η εξής: σε ένα πλαστικό μπουλάκι με σπρέι, αναμείξτε ένα μέρος ξύδι, τρία μέρη νερό και μια δόση απορρυπαντικό για τα πιάτα. Ψεκάστε τις επιφάνειες, σκουπίστε με ένα στεγμό πανί και η κουζίνα σας θα αστράφτει.

 

Καθαρίζουν ενώ κάνουν άλλα πράγματα

Εάν δεν θέλετε να έχετε έναν νεροχύτη γεμάτο άπλυτα πιάτα την ώρα που θέλετε να πέσετε για ύπνο, είναι σκόπιμο να μαζεύετε την κουζίνα καθώ ετοιμάζετε το φαγητό. Για παράδειγμα, μέχρι να πάρει βράση το νερό για τα μακαρόνια, καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας ή πλύνετε όσα πιάτα έχουν μαζευτεί. Με αυτό τον τρόπο, μέχρι να σερβίρετε το βραδινό, όλα θα είναι στην εντέλεια και θα σας μείνουν μόνο αυτά τα πιάτα για καθάρισμα.

 

Σκουπίζουν πριν πέσουν για ύπνο

Ένα απλό πέρασμα με τη σκούπα που μαζεύει η σκόνη είναι αρκετή για να ξυπνήσετε σε ένα καθαρό σπίτι. Επιπλέον, καθώς σκουπίζετε είναι αναπόφευκτο να τακτοποιήσετε και διάφορα πράγματα που θα εντοπίσετε στο πάτωμα, όπως μαξιλάρια, κουκλάκια και άλλα παιχνίδια.

 

Αναθέτουν δουλειές σε όλους

Εάν όλοι μαζί αποφασίσετε να βάλετε μια τάξη στο σαλόνι, δεν θα σας πέρει περισσότερα από λίγα λεπτά. Μοιράστε αρμδιότητες και… ξεκινήστε!

 

Δεν αφήνουν τα ρούχα να στοιβάζονται

Σε κάθε κρεβατοκάμαρα υπάρχει μια καρέκλα όπου μαζεύονται όλα τα ρούχα της εβδομάδας. Το πρόβλημα είναι ότι η καρέκλα αυτή κάνει το χώρο να δείχνει πολύ ακατάσταστος. Για να το λύσετε, απλώς αφιερώστε δύο λεπτά κάθε βράδυ για να βάλετε στα άπλυτα τα λερωμένα ρούχα από αυτά που φορούσατε και να κρεμάσετε τα καθαρά στην ντουλάπα.

 

Ανοίγουν τις πόρτες και τα παράθυρα

Εάν ανοίξετε για λίγα λεπτά τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα, ακόμα κι όταν κάνει κρύο, ο καθαρός αέρας θα κάνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι πιο φρέσκια και ανάλαφρη. Έτσι, θα το αισθάνεστε και πιο καθαρό.

 

Κλείνουν τις πόρτες

 

Δεν είναι πάντα εφικτό να είναι όλο το σπίτι σε τάξη. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, φροντίστε να τακτοποιήστεε τους κεντρικούς χώρους (σαλόνι, μπάνιο, κουζίνα) και απλά… κλείστε τις πόρτες των υπόλοιπων δωματίων.

mamamia.gr