2 βασικοί κανόνες για τα κακομαθημένα παιδιά

0
755

Τους προσφέρετε τα πάντα, δεν τους λείπει τίποτα, κι όμως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τους επιβάλλετε την πειθαρχία. Έχουν γίνει κακομαθημένα; Δείτε ποιος φταίει και πώς θα το διορθώσετε!

Τα παιδιά δεν γεννιούνται κακομαθημένα, γίνονται. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να το αποδεχτούμε στον εαυτό μας πρώτα από όλα.

Αν κάποιος φταίει για αυτό, αυτοί είμαστε εμείς, οι γονείς.

1.Έχετε με τον μπαμπά κοινή στρατηγική. Όχι απαραίτητα τις ίδιες ακριβώς αντιδράσεις και τρόπο συμπεριφοράς- πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο;

Όταν ο μπαμπάς έχει αρνηθεί κάτι στο παιδί εξηγώντας του το γιατί, μην πάτε να το παρηγορήσετε υποδύοντας το ρόλο της καλής. Το ίδιο πρέπει φυσικά να αποφύγει να κάνει και ο μπαμπάς.

2.Βάλτε στα παιδιά σας όρια. Τα έχουν ανάγκη!

Βάλτε περιορισμούς και κανόνες, και να είστε συνεπείς με αυτούς. Μόνο έτσι θα σας πάρουν στα σοβαρά.

Πείτε τους Όχι όταν πρέπει. Δεν είναι εύκολο ούτε για εσάς ούτε βέβαια για εκείνα. Πρέπει όμως να τους το πείτε, και να το εννοείτε.

Η τήρηση των ορίων και των κανόνων (που δεν θα πνίγουν το παιδί) είναι μια δύσκολη ιστορία, πολλές φορές επίπονη και βασανιστική. Τα παιδιά μας όμως αξίζουν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, σωστά;

Να θυμάστε ότι η αγάπη και η φροντίδα είναι το Α και το Ω στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας- εάν όμως λείπουν τα όρια και οι κανόνες, οι πιθανότητες να μεγαλώσουμε κακομαθημένα παιδιά αυξάνονται ραγδαία.

Πηγή:    mytwins.gr