0
729

Ο καιρός ενδείκνυται για κλείσιμο στο σπίτι, χοντρά ρούχα που καλύπτουν τα έξτρα κιλά και πολύ φαγητό!!! Ωστόσο, είναι και η εποχή που ευδοκιμούν οι ιώσεις και, ενδεχομένως, οι πτώσεις στους παγωμένους δρόμους! Αν διανύετε αυτό το χειμώνα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές:

Μην ξεχάσετε το εμβόλιο για τη γρίπη

 

Ρωτήστε το γιατρό σας εάν χρειάζεστε συμπλήρωμα βιταμίνης D

Επειδή το χειμώνα κυκλοφορούμε λιγότερο σε εξωτερικούς χώρους και η ηλιοφάνεια είναι πιο μικρή μπορεί να προκύψει έλλειψη βιταμίνης η οποία είναι απαραίτητη για γερά οστά (μην ξεχνάτε ότι η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που βάζει την υγεία των οστών σε μια μικρή δοκιμασία). Εκτός από το συμπλήρωμα ασβεστίου που πιθανότατα ήδη λαμβάνετε είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί να πάρετε και βιταμίνη Dσε μορφή συμπληρώματος διατροφής.

 

Πιείτε πολύ νερό

Μπορεί να μην νιώθετε συχνά δίψα -όπως συμβαίνει το καλοκαίρι- όμως η παραμονή για πολλές ώες μέσα σε ζεστούς κλιματιζόμενους χώρους ενέχει τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά καθώς και τροφές που περιέχουν νερό (σούπες, φρούτα και λαχανικά) γιατί το νερό είναι απαραίτητο όχι μόνο στον οργανισμό σας αλλά και για να διατηρείται ο όγκος του αμνιακού υγρού στα σωστά επίπεδα.

 

Μην βγείτε έξω εάν χιονίζει ή έχει πάγο

 

 

Πλένετε τακτικά τα χέρια σας

Ακούγεται υπερβολικά απλοϊκό, κι όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποφύγετε τους ιούς και τα μικρόβια που παραμονεύουν παντού αυτή την εποχή είναι να είστε σχολαστικοί με την υγιεινή και να αποφεύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπο με τα χέρια σας. Επίσης, προφανώς, καλό θα ήταν να αποφύγετε το συγχρωτισμό με ανθρώπους που είναι άρρωστοι. Η εγκυμοσύνη είναι από μόνη της μια καλή δικαιολογία για να αποφύγετε την επαφή μαζί τους.

 

Φροντίστε την επιδερμίδα σας

Ο κρύος αέρας ξεραίνει το δέρμα -πόσο μάλλον στην κατάστασή σας που η επιδερμίδα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη. Για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα και το «σκάσιμο» φροντίστε το νερό όταν κάνετε μπάνιο να είναι χλιαρό και όχι καυτό και χρησιμοποιήστε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοιλιά, τα χέρια, τους αγκώνες και το στήθος.

mamamia.gr