3 Μυστικά Ανατροφής που Πρέπει να Μάθετε

0
786

Για να γίνετε καλύτεροι γονείς ξεκινήστε να εφαρμόζετε αυτά τα απλά μυστικά ανατροφής.

Για να γίνετε καλύτεροι γονείς χρειάζεται υπομονή, επιμονή, πολύ διάβασμα και φυσικά πολλή πολλή αγάπη.  Εάν αναρωτιέστε από πού πρέπει να ξεκινήσετε για να βελτιωθείτε σήμερα κιόλας, ακολουθούν 3 βασικά μυστικά, τα οποία είναι αποδεδειγμένα επιστημονικά.

1) Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 8 αγγίγματα την ημέρα για να νιώσουν συνδεδεμένα με τους γονείς τους. Μια αγκαλιά, ένα χτύπημα στον ώμο, ένα χάδι στο μάγουλο, ένα απλό hi-5, λίγο τρίψιμο στην πλάτη είναι απλές κινήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά.

2) Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον μία ουσιαστική συζήτηση με συνεχή οπτική επαφή ημερησίως. Μπορεί τα περισσότερα  θέματα να τα λύνετε καθώς κάνετε άλλες δουλειές αλλά είναι σημαντικό να σταματάτε, να κοιτάτε τα παιδιά σας στα μάτια και να κάνετε τουλάχιστον μία ουσιαστική συζήτηση μαζί τους καθημερινά.

3) Μόλις 9 είναι τα λεπτά που μετρούν πιο πολύ στην ζωή του παιδιού σας. Την μεγαλύτερη επίπτωση στο παιδί έχουν όσα λαμβάνουν χώρα 3 λεπτά αφού ξυπνήσει, 3 λεπτά αφού γυρίσει από το σχολείο και 3 λεπτά προτού κοιμηθεί. Φροντίστε να κάνετε αυτές τις στιγμές όσο πιο ξεχωριστές γίνεται και επιβεβαιώστε πως τα παιδιά σας νιώθουν την αγάπη σας.

happyparenting.gr