Αρχική Προτεινόμενα Αλλαγές στην διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία

Αλλαγές στην διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία

0
1014

Καθηγητές μέλη των ΔΣ των επιστημονικών φορέων της γαλλικής γερμανικής γλώσσας συζήτησαν με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας την 4ωρη διδασκαλία των ξένων γλωσσών μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.

Σε αρχικό στάδιο οι αλλαγές και η 4ωρη διδασκαλία μετά το τέλος του ωραρίου θα αφορούν αποκλειστικά τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και σε επόμενα στάδια θα αφορούν την διδασκαλία της γαλλικής και της γερμανικής γλώσσας. Για την κάλυψη, μάλιστα, της γαλλικής και της γερμανικής γλώσσας στο Λύκειο, αρχικά θα χρησιμοποιηθούν τα βιβλία της Γ’ Γυμνασίου. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την ενσωμάτωση της πιστοποίησης της Αγγλικής ως πρώτης ξένης γλώσσας εντός του σχολείου ενώ εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές να εκπαιδευτούν και σε δεύτερη ξένη γλώσσα με 6 ώρες διδασκαλίας στην Γ’ Λυκείου και 4 ώρες στην Β’ Λυκείου.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ των επιστημονικών φορέων αναφέρουν: Σε συνάντηση με την κ. Αικατερίνη Τρίμη, συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ενημερωθήκαμε για τις προγραμματιζόμενες αλλαγές σε ότι αφορά στη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στο Λύκειο. Η κ. Τρίμη μας διευκρίνισε ότι οι όποιες αλλαγές στη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών στο Λύκειο και το εξαγγελθέν πρόγραμμα από το Υπουργείο για την 4ωρη διδασκαλία τους μετά το πέρας του ωραρίου σ’ αυτό θα λάβουν χώρα κατά στάδια. Σε πρώτο στάδιο οι αλλαγές και η 4ωρη διδασκαλία μετά το πέρας του ωραρίου θα αφορούν αποκλειστικά στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και σε επόμενα στάδια που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά θα αφορούν και στη διδασκαλία της Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας. Μας πληροφόρησε επίσης ότι για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών της Γαλλικής και Γερμανικής στο Λύκειο θα χρησιμοποιηθούν κατ’ αρχήν τα αντίστοιχα βιβλία της Γ΄ Γυμνασίου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάτο, ενημερωθήκαμε, ότι το Υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες για τη δυνατότητα διασύνδεσης της διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών στο Γυμνάσιο με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, ξεκινώντας από την Αγγλική γλώσσα. Θα καταβληθεί προσπάθεια και εάν καταστεί δυνατόν θα εφαρμοστεί η Πιστοποίηση και στη Β΄ Ξένη Γλώσσα».

mommy.gr