Ιώσεις 2019: Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν αυτές τις μέρες;

0
895

Με ποιες ιώσεις μας υποδέχεται το 2019; Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν αυτή την περίοδο; Ζητήσαμε από τον παιδίατρο Μάριο Ανδρέου να μας πει τι κυκλοφορεί και ποιες ιώσεις να περιμένουμε το επόμενο διάστημα για να είμαστε προετοιμασμένες, οι μάνες!

Ιώσεις 2019: Ποιες ιώσεις κυκλοφορούν;

Γαστρεντερίτιδα

Το εμβόλιο του ρότα ιού έχει μειώσει πολύ τα σοβαρά περιστατικά γαστρεντερίτιδας στα παιδιά. Παρόλα αυτά, αυτή την εποχή κυκλοφορεί μια ίωση γαστρεντερίτιδας που κρατά πολλά παιδιά και μεγάλους στο σπίτι. Η ξεκούραση και η καλή ενυδάτωση του οργανισμού με νερό, χυμούς και αραιή κοτόσουπα είναι συνήθως αρκετά για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να νιώσει καλύτερα το μικρό σου.

Γρίπη

Τα πρώτα κρούσμα γρίπης έκαναν την εμφάνισή τους και ο συγχρωτισμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία αναμένεται να αυξήσει τα κρούσματα. Εάν το παιδί κάνει υψηλό πυρετό, πάνω από 38,5, νιώθει αδυναμία, καταβολή των δυνάμεων και δεν έχει όρεξη για φαγητό είναι σημαντικό να το δει ο παιδίατρος το πρώτο 24ωρο. Εάν επιβεβαιωθεί η γρίπη είναι πιθανό να χρειαστεί το παιδί να πάρει αντιική αγωγή.

Κοξάκι

Ο ιός Κοξάκι είναι μέλος της οικογένειας των εντεροϊών. Μπορεί ένα παιδί να έχει κολλήσει χωρίς να έχει συμπτώματα. Αν όμως παρουσιάσει συμπτώματα, αυτά περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και μυικούς πόνους. Μπορεί επίσης το παιδί να βγάλει επώδυνες φλύκταινες στο στόμα, το λαιμό και τα ούλα. Τα όχι-και-τόσο-καλά νέα είναι πως ιός κολλάει πολύ εύκολα, τα καλά νέα όμως είναι ότι υποχωρεί χωρίς κάποια ιδιαίτερη θεραπεία σε λίγες ημέρες.