Είναι Χριστούγεννα και τι καλύτερο από το να φτιάξεις, παρέα με τα παιδιά σου τους πιο υπέροχους και τραγανούς κουραμπιέδες που υπάρχουν;
Βρήκαμε λοιπόν για σας την καλύτερη συνταγή για ονειρεμένους κουραμπιέδες και καλές δημιουργίες!
Τι χρειαζόμαστε
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 300 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους
- 4 βανίλιες
- 3 σφηνάκια κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Τι κάνουμε
- Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και ξαναχτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας, περίπου για άλλα 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα ενώ το χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους και μετά τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι.
- Βγάζουμε το μείγμα από τον αναδευτήρα και αρχίζουμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
- Τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC βαθμούς για 25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.