Μειώστε το άγχος στην εγκυμοσύνη

0
1260

Περάστε το χρόνο σας μόνο με ανθρώπους που είναι θετικοί, αισιόδοξοι και όχι επικριτικοί. Πώς θα καταλάβετε ότι είναι καλοί για εσάς; Δώστε προσοχή στο πώς νιώθετε όταν είστε μαζί τους. Η διάθεση που έχετε με έναν άνθρωπο καθρεφτίζει και το αν είναι μία σημαντική και θετική σχέση για εσάς. Αν υπάρχουν φίλοι και συγγενείς από τους οποίους δεν μπορείτε να απεμπλακείτε, φροντίστε προσωρινά να μην τους έχετε στη ζωή σας σε αυτήν τη σημαντική περίοδο. Είναι σημαντικό να είστε ήρεμη και να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για αυτήν τη μετάβαση.

Κάντε ένα διάλειμμα. Λίγα λεπτά διαλογισμού, το διάβασμα ενός περιοδικού ή βιβλίου, το περπάτημα ή μία κουβέντα με έναν καλό φίλο αρκούν για να χαλαρώσετε μετά από μία δύσκολη κατάσταση.

Προετοιμαστείτε για ανεπιθύμητη προσοχή. Είναι πολύ πιθανό να σας πλησιάζουν όσοι ξέρετε για να χαϊδέψουν την κοιλίτσα σας ή επειδή έχουν μία συμβουλή να σας δώσουν. Αντί να μαλώνετε και να αγανακτείτε, ετοιμάστε έξυπνες απαντήσεις ή, ακόμα καλύτερα, μην απαντάτε.

Εκτονωθείτε σωματικά. Η άσκηση σας βοηθά να έχετε μία υγιή εγκυμοσύνη και βελτιώνει τη συναισθηματική σας κατάσταση. Επιλέξτε τη γυμναστική που σας ταιριάζει και που σας επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη από το γιατρό σας και διώξτε το άγχος.

Βαθιές αναπνοές. Αν νιώθετε ένταση, μάλλον κρατάτε την ανάσα σας. Οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς, ο κόμπος στο στομάχι και η μυϊκή ένταση είναι οι τρόπο του σώματος να σας πει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Πάρτε βαθιές αναπνοές και καθώς εισπνέετε, φουσκώστε την κοιλιά σας. Στην εκπνοή, χαλαρώστε την κοιλιά σας και απελευθερώστε την ένταση. Με το να συγκεντρώνεστε στην αναπνοή, σας βοηθά να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων σας.

in.gr