Μητρικό γάλα, το καλύτερο φάρμακο κατά των λοιμώξεων!

0
939

Όλες γνωρίζουμε τα πολλά και σημαντικά οφέλη του μητρικού θηλασμού. Τώρα μια νέα έρευνα μας πληροφορεί, τώρα πως προστατεύει το μωρό μας και από τις επικίνδυνεςλοιμώξεις! 

Μια νέα αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 491 θηλάζουσες γυναίκες επιβεβαιώνει ότι το μητρικό γάλα προστατεύει το μωρό μας από μια σειρά λοιμώξεων όπως η μηνιγγίτιδα, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ουρολοίμωξη αλλά και οι ωτίτιδες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας μήνας θηλασμού συνδεόταν με 45% μείωση των πιθανοτήτων λοίμωξης στο αυτί του μωρού και μάλιστα ο κίνδυνος ήταν 17% χαμηλότερος για μωρά που θήλασαν για 6 μήνες.

Σε μωρά που τράφηκαν μόνο με μητρικό γάλα τους πρώτους 6 μήνες, οι πιθανότητες να εμφανίσουν λοίμωξη στο αυτί αυξήθηκαν κατά 14% περίπου σε αυτά που τράφηκαν με αντλημένο γάλα για ένα μήνα και κατά 115% για μωρά που τράφηκαν με αντλημένο γάλα για 6 μήνες.

Σύμφωνα με την Sarah Keim, του Ινστιτούτου The Research Institute at Nationwide Children’s Hospital, δεν είναι εντελώς σαφές γιατί οι λοιμώξεις στα αυτιά συνδέονται με το τάισμα με μπιμπερό.

Εκτιμάται ότι μπορεί να οφείλονται στο ότι τα μπιμπερό δημιουργούν αρνητική πίεση κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, η οποία μεταφέρεται στο μέσο ους. Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που τράφηκαν με μητρικό γάλα για 6 μήνες είχαν περίπου 30% χαμηλότερο κίνδυνο διάρροιας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Pediatrics.