Οι τύποι μαμάδων που συναντάμε στο σχολείο

0
970

Είτε είσαι άνθρωπος κοινωνικός κι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες, είτε αποφεύγεις την «ψιλοκουβέντα» με αγνώστους όπως ο διάβολος το λιβάνι -είτε το θέλεις είτε όχι, με άλλα λόγια- όταν κάνεις παιδιά ο κύκλος των γνωριμιών σου θα ανοίξει. Γιατί ακόμη κι αν δεν γνώρισες άλλες μαμάδες στην παιδική χαρά ή στην πολυκατοικία σου, σίγουρα θα γνωρίσεις όταν το παιδί αρχίσει να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και, αργότερα –κυρίως τότε!- στο σχολείο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαμάδων, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που συναντάει κανείς στα σχολεία. Ποιοι είναι άραγε οι πέντε πιο κλασικοί τύποι;

Η κοινωνική: Είναι η μαμά που, όσο περιμένει το παιδί να σχολάσει, πιάνει κουβεντούλα με άλλες μανάδες. Από τους πιο διαδεδομένους τύπους μαμάδων.

Η μοναχική: Υπάρχουν και μαμάδες οι οποίες αφήνουν το παιδί το πρωί λίγο πριν το κουδούνι και το μεσημέρι φτάνουν στο σχολείο οριακά πριν το σχόλασμα. Κι εκείνες τις φορές που πάει νωρίτερα, κάθεται σε μια άκρη, μιλάει στο τηλέφωνο και γενικά μένει μακριά από το συγκεντρωμένο πλήθος των υπόλοιπων μαμάδων.

Η αντιδραστική: Επιδιώκει συνεχώς συναντήσεις για ενημέρωση περί της προόδου του παιδιού από το//τη δάσκαλο/δασκάλα και δε δέχεται να ακούσει κάτι αρνητικό, ακόμα κι αν αυτό ισχύει.

Η συζητήσιμη: Ο αντίθετος τύπος από την αντιδραστική, μιας και ακούει με μεγάλη προσοχή τον/την εκπαιδευτικό και ζητάει τη γνώμη του/της για τη βελτίωση του παιδιού.

Η ανικανοποίητη: Όλα της φαίνονται λάθος, γκρινιάζει και κάνει λόγο συνεχώς για αδικία και ανοργανωσιά. Και το χειρότερο είναι πως αν τη ρωτήσει κάποιος να καταθέσει προτάσεις βελτίωσης, δε θα μπει καν στη διαδικασία.

Πηγή:    mother.gr