Όταν μία μαμά φροντίζει τον εαυτό της, φροντίζει καλύτερα τα παιδιά της

0
1779

Λένε ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης της ψυχής και ότι οι ρυτίδες είναι οι εμπειρίες και οι μικρές μας ιστορίες. Εγώ πάλι λέω ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της διάθεσης μας και οι ρυτίδες δεν είναι απαραίτητες! Δεν κρύβουν τίποτα εκτός από κούραση και κακή φροντίδα της επιδερμίδας μας . Φροντίζοντας τον εαυτό μας ανανεωνόμαστε, κερδίζουμε αυτοπεποίθηση, νιώθουμε όμορφα και κυρίως νιώθουμε όμορφες.

Η μητρότητα ομορφαίνει απεριόριστα τη ζωή μας αλλά ομολογουμένως την επιβαρύνει με χιλιάδες ευθύνες. Ξυπνάς από τις 6 το πρωί για να προλάβεις να τα κανονίσεις όλα με αγάπη και υπομονή. Πλένεις, σιδερώνεις, μαγειρεύεις, καθαρίζεις, πας στη δουλειά, πας παιδική χαρά, διαβάζεις τα παιδιά, τα κάνεις μπάνιο, τα βάζεις για ύπνο και στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις ασχοληθεί ούτε 5 λεπτά με τον εαυτό σου.

Κοιτάζεις στον καθρέπτη και είσαι σχεδόν… θαμπή! Μην κάνεις αυτό το λάθος.

Τα παιδιά σου θέλουν να σε βλέπουν όμορφη και ξεκούραστη. Έχουν ανάγκη να αντικρίζουν ένα φρέσκο, λαμπερό και φωτεινό πρόσωπο. Δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία. Η ηλικία είναι απλά ένα αδιάφορο νούμερο. Τα παιδιά καμαρώνουν όταν η μαμά τους είναι όμορφη και περιποιημένη και όσο κι αν δεν το πιστεύεις μπορούν να καταλάβουν όλα όσα κρύβει η ψυχή σου.

Σκέψου με πόση φροντίδα επιλέγεις τι θα φορέσουν εκείνα τα πρωί και τι τελικά επέλεξες να φορέσεις εσύ. Σκέψου με πόση λεπτομέρεια προετοιμάζεις το πρωινό τους και τι καταλήγεις να φας εσύ. Σκέψου πόσα παιχνίδια τους αγοράζεις και πόσο καιρό έχεις να πας εσύ μία βόλτα για ψώνια.

Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς και τον εαυτό σου για λίγο; Όχι για σένα, αλλά για εκείνα: όταν μία μαμά φροντίζει τον εαυτό της, φροντίζει καλύτερα και τα παιδιά της.

Πήγαινε ένα σινεμά, συνάντησε μια φίλη σου για καφέ, αγόρασε αυτές τις μπότες που ονειρευόσουν από τις προηγούμενες καλοκαιρινές εκπτώσεις και ας έχουν διπλάσια τιμή σήμερα.

Πάνω απ’ όλα, δες πώς εσύ θα λάμπεις στα μάτια των παιδιών σου και σε όλους γύρω σου. Η ομορφιά κρύβεται μέσα σου αρκεί να την αφήσεις να βγει – και αν χρειαστείς και λίγη βοήθεια, για το υπέροχο βλέμμα σου που έγινε λίγο θαμπό, υπάρχει και η ενυδατική κρέμα. Όχι ότι την χρειάζεσαι.. αλλά ξέρεις τώρα.

mommy.gr