Αρχική Οικογένεια Πέντε μαθήματα ζωής που ένας μπαμπάς πρέπει να δίνει στην κόρη του

Πέντε μαθήματα ζωής που ένας μπαμπάς πρέπει να δίνει στην κόρη του

0
94

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να διδάξει ένας μπαμπάς στην κόρη του κι αυτά τα πέντε είναι από τα πιο σημαντικά.

Στοργή

Ένας μπαμπάς φαντάζει υπεράνθρωπος στα μάτια της κόρης του. Είναι αυτός που της δίνει αυτοπεποίθηση, την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια, σιγουριά και δυνατή.

Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να μπορέσει ένας πατέρας να διδάξει στην κόρη του τα ακόλουθα σημαντικά μαθήματα ζωής.

Στοργή

Οι μπαμπάδες είναι οι καλύτεροι στις αγκαλιές ( και τα παιχνίδια) . Αγκαλιάζοντας την κόρη τους, της δείχνει αγάπη και στοργή που τόσο έχουν ανάγκη. Αυτή η ανιδιοτελής στοργή θα τη συντροφεύει στην ενήλικη ζωή της αναζητώντας κάτι τόσο βαθύ και ουσιαστικό όσο η στοργική πατρική αγκαλιά ( κι όχι υποκατάστατό της).

Αυτοδυναμία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε πατέρας θέλει το καλύτερο για την κόρη του. Από τα πράγματα ωστόσο που πρέπει να της διδάξει είναι να είναι αυτάρκης και να μη βασίζεται σε κανέναν για την ψυχική και συναισθηματική της ύπαρξη. Να αγαπά τον εαυτό της και να μην αναζητά κάποιον να την παρηγορήσει.

Η ατέλεια δεν είναι αδυναμία

Από την εφηβεία ακόμα τα κορίτσια επιδιώκουν την τελειότητα παρότι γνωρίζουν ότι είναι ανέφικτη. Θέλουν να έχουν ιδανικό σώμα, να είναι αρεστά, να έχουν φιλοδοξίες, να είναι δραστήρια, να έχουν φίλους, να είναι δημοφιλή. Όμως, το πιο ουσιαστικό είναι το κάθε κορίτσι να αποδεχτεί τον εαυτό του για αυτό που είναι. Και ο μπαμπάς παίζει σημαντικό ρόλο καθώς καλείται να διδάξει στην κόρη του να μάθει να αγκαλιάζει τα ελαττώματά της γιατί αποτελούν κομμάτι του εαυτού της.

Λάθη κάνουν όλοι

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα που πρέπει να διδάξει ένας πατέρας στην κόρη είναι να αναγνωρίζει το λάθος και να ζητά συγγνώμη. Αυτό θα τη βοηθήσει στην ενήλικη ζωή να μη φοβάται να υποστεί τις συνέπειες υπό το φόβο των όποιων αντιδράσεων.

Δεξιότητες ζωήςΜια κόρη πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, να οδηγεί αυτοκίνητο, να μαγειρεύει, να αθλείται, κ.λπ.. Η λίστα με τις βασικές δεξιότητες ζωής είναι ατελείωτη και ο πατέρας ( εκτός από τη μητέρα) μπορεί να δώσει πολλές και χρήσιμες συμβουλές.

Πηγή: floweraura.com