Πως να διαλέξεις το άρωμα που σου ταιριάζει

0
913

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Duke μέτρησε την επίδραση ορισμένων αρωμάτων στη διάθεση και απέδειξε ότι οι ευχάριστες μυρωδιές μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος, την κούραση ακόμα και την κατάθλιψη.

Μυστικά για να φορέσεις ή και να αφαιρέσεις το άρωμά σου 

Ψέκασε σε σημεία του σώματος που η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη- στο εσωτερικό του αγκώνα και του γονάτου, στο ντεκολτέ και πίσω από τα αυτιά. Σε αυτά τα σημεία η κυκλοφορία του αίματος γίνεται κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να ζεσταίνει το άρωμα και να ενισχύει την έντασή του.
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ψέκασε το άρωμα στον αέρα και πέρασε μέσα από αυτό.
Αν σου ξέφυγε λίγο άρωμα παραπάνω, πλύνε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Αν επιμένει σκούπισε απαλά το δέρμα σου με ένα μαντήλι εμποτισμένο με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα θα απαλύνει το άρωμα.Τι άρωμα να επιλέξετε
Λεβάντα: Μειώνει το άγχος, αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης. Μια Ιαπωνική έρευνα απέδειξε ότι μερικές εισπνοές κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αυξήσουν την ενέργειά σου.
Πορτοκάλι: Αυστριακοί επιστήμονες απελευθέρωσαν την μυρωδιά του εσπεριδοειδούς στην αίθουσα αναμονής ενός οδοντιατρείου και διαπίστωσαν ότι το στρες των ασθενών μειώθηκε, ενώ η διάθεσή τους βελτιώθηκε αρκετά.
Γλυκές ευωδιές: Η εισπνοή γλυκών αρωμάτων απαλύνει τον σωματικό πόνο, καθώς είναι πιθανό να επιδρούν στις ενδορφίνες- ορμόνες που ελέγχουν τον πόνο.
Ξυλώδεις μυρωδιές: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας οι άνθρωποι που επιλέγουν αρώματα που περιέχουν για παράδειγμα κέδρο ή πεύκο νιώθουν πιο χαλαροί, πιο ελεύθεροι και πιο χαρούμενοι.
Τριαντάφυλλο: Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου μειώνει τα επίπεδα της αδρεναλίνης μέχρι και 30% με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο ήρεμοι, σύμφωνα με Ιαπωνική έρευνα. Μια άλλη έρευνα απέδειξε ότι βοηθάει στην μνήμη.

Διάβασε επίσης 4 ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ!

Το μυστικό
Αγόραζε νωρίς το πρωί αρώματα όταν η όσφρηση σου είναι πιο αποτελεσματική. Ψέκασέ τα στην εξωτερική πλευρά των καρπών σου. Αυτό το σημείο είναι καλύτερο από την εσωτερική πλευρά, όπου συνηθίζουμε να φοράμε την κολόνια μας γιατί είναι πιο καθαρή. Τα αρώματα χωρίζονται σε οικογένειες ανάλογα με τις νότες (συστατικά), που περιέχουν. Οι πιο γνωστές κατηγορίες είναι τα λουλουδάτα, τα ξυλώδη και φρουτώδη αρώματα.

Πηγή: fe-mail.gr