Ριγκατόνι με μπουτάκια κοτόπουλου.

0
572

Συστατικά

  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • ελαιόλαδο
  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 ντομάτες κον κασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • τριμμένη παρμεζάνα

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • 2Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει και έπειτα πρόσθεσέ του μπόλικο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
  • 3Τοποθέτησε όσα φιλέτα χωράνε στο τηγάνι, ψήσε για τρία λεπτά και γύρισέ τα με μία σπάτουλα χωρίς να τρυπήσουν.
  • 4Ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μετάφερέ τα σε μία πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.
  • 5Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι αν χρειαστεί στο τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.
  • 6Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, τρίβοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
  • 7Μόλις ο όγκος του υγρού μειωθεί στο μισό, πρόσθεσε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 15 λεπτά.
  • 8Επανέφερε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στο τηγάνι και βράσε για άλλα 15 λεπτά.
  • 9Λίγο πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε ψιλοκομμένο το βασιλικό και ανακάτεψε καλά.
  • 10Μοίρασε τα ριγκατόνι σε πιάτα και σέρβιρε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

πηγη: www.tlife.gr