Σχολική τσάντα με ή χωρίς ροδάκια; Πώς θα κάνετε την πιο σωστή επιλογή!

0
928
Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι γονείς κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι. Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί σχεδόν κάθε χρόνο είναι η σωστή επιλογή της σχολικής τσάντας. Ειδικά για τα παιδιά που θα πάνε πρώτη φορά σχολείο, η επιλογή της σωστής σχολικής τσάντας αποδεικνύεται μια σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες! Και το δίλημμα που κυριαρχεί είναι τσάντα πλάτης ή τσάντα με τρόλεϊ; Ιδού η απορία!

Σχολικές τσάντες picprint.gr

 

Για τα τις μικρές τάξεις του δημοτικού, ιδιαίτερα αν το σπίτι απέχει από το σχολείο και πηγαίνετε με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο, η επιλογή της τσάντας τρόλεϊ με ροδάκια είναι μονόδρομος! Στην περίπτωση αυτή το παιδί δεν επιβαρύνεται με κανένα βάρος και απλά σέρνει την τσάντα του! Με τον τρόπο αυτό η διαδρομή για το σχολείο γίνεται ένα όμορφο παιχνίδι!  Είναι καλό όμως  να προσέξετε τα εξής:

✦ Τα ροδάκια να είναι καλής ποιότητας ώστε το σπρώξιμο της τσάντας να είναι εύκολο. Πέρα από αυτό όμως τα καλής ποιότητας ροδάκια διασφαλίζουν ότι  δεν θα έχουμε δυσάρεστα απρόοπτα μέσα στην σχολική χρονιά. (Να χαλάσουν τα ροδάκια και να μην μπορούν να επισκευαστούν).

✦ Ο σκελετός θα πρέπει να είναι αλουμινίου και όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς, έτσι ώστε το παιδί να μην πρέπει να επιβαρύνεται πολλά παραπάνω κιλά σε περίπτωση που αναγκαστεί να την σηκώσει (π.χ. σε σκάλα)

✦ Το ύψος του μεταλλικού χερουλιού στο τρόλεϊ πρέπει ιδανικά να αυξομειώνεται, ώστε να το ρυθμίζουμε σύμφωνα με το ύψος του παιδιού. Το παιδί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναγκάζεται να σκύβει για να τραβήξει την τσάντα!

Tα πιο βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε οι γονείς σε μία σχολική τσάντα είναι:

Προσωποποιημένες σχολικές τσάντες  picprint.gr
✦ Να έχει δύο χερούλια, ώστε το βάρος να μοιράζεται καλύτερα στους δύο ώμους και στην πλάτη!
✦ Τα χερούλια να είναι φαρδιά, με ειδικό μαλακό υλικό για πιο άνετη εφαρμογή  και να είναι ρυθμιζόμενα ώστε να μπορεί να γίνει σωστή τοποθέτηση της τσάντας ψηλά στην πλάτη του παιδιού. (όσο πιο χαμηλά πέφτει το βάρος της τσάντας τόσο περισσότερο επιβαρύνεται η μέση του παιδιού)
✦ Είναι καλό να έχει αρκετά χωρίσματα και τσέπες, τόσο για καλύτερη οργάνωση όσο και για πιο σωστή κατανομή βάρους.
✦ Να είναι ελαφριά και υφασμάτινη, κατασκευασμένη όμως από ανθεκτικό υλικό για να αντέξει τις κακουχίες της χρονιάς,
✦ Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα! Αναζητούμε μία τσάντα που θα μας βγάλει όλη τη χρονιά!
Έτσι υπ’ όψιν μου όλα τα παραπάνω και εγώ κατέληξα σε τσάντα τρόλεϊ για φέτος, αφού εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα είχα να αντιμετωπίσω ένα ανυπέρβλητο επιχείρημα των παιδιών μου!
Τα δύο μειονεκτήματα που έχουν οι τσάντες με ροδάκια είναι τα εξής:
✦ Τι γίνεται σε περίπτωση που βρέχει; Τα ροδάκια σέρνονται και γίνεται η τσάντα χάλια ή αναγκαζόμαστε να την κουβαλάμε στον ώμο, μαζί όμως και όλο το σκελετό, οπότε γίνεται ασήκωτη λόγω βάρους;

✦ Πώς πλένονται οι τσάντες με ροδάκια; Σίγουρα όχι στο πλυντήριο αφού έχουν ενσωματωμένο μεταλλικό σκελετό!

✦ Αν δεν τους βολέψουν οι τσάντες με ροδάκια τι γίνεται ? Γιατί εγώ καλά τα έχω προβλέψει όλα αλλά αν η τάξη είναι σε όροφο? Aν , αν, αν?

Τη λύση την βρήκα στο picprint.gr και ξετρελάθηκα! Βρήκα τσάντες τρόλεϊ με αποσπώμενο μεταλλικό (από αλουμίνιο) σκελετό που μπορούν να εκτυπωθούν με το σχέδιο που θέλετε και το όνομα του παιδιού .