Σχολική τσάντα: Πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη για το παιδί;

0
784

Η σχολική τσάντα είναι από τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα παιδί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Θα τη μεταφέρει καθημερινά στο σχολείο και στις καθημερινές του δραστηριότητες, θα τη γεμίζει με βιβλία και άλλα σχολικά αντικείμενα, θα του χαρίζει στυλ.

Το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του σωματικού βάρους του παιδιού.

Η ηλικία του παιδιού, ο σωματότυπος και οι καθημερινές δραστηριότητες και υποχρεώσεις είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν προτού προχωρήσουμε στην αγορά της σχολικής τσάντας του παιδιού. Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και το γούστο των παιδιών.

Το σωστό μέγεθος της σχολικής τσάντας ανάλογα την ηλικία του παιδιού!

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να έχουν μικρό σακίδιο σαν σχολική τσάντα. Σταδιακά, όσο μεγαλώνει το παιδί, μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις του και οι δραστηριότητές του, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστεί και το μέγεθος της τσάντας. Η τσάντα θα πρέπει να είναι μεγάλη αφού και τα βιβλία θα είναι πολλά και το βάρος μεγαλύτερο.Το σωστό μέγεθος επίσης έχει να κάνει με το ύψος και το σωματότυπο του κάθε παιδιού. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε μια τσάντα με γνώμονα ότι θα τη χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια. Η αγορά μιας μεγάλης τσάντας, θα επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη ενός μικρόσωμου παιδιού. Αντίστοιχα σε ένα μεγαλύτερο παιδί, μια μικρή τσάντα παραγεμισμένη πάλι θα το επιβαρύνει.

Η σχολική τσάντα πρέπει να είναι ανατομική και πρακτική!

Όσον αφορά την κατασκευή τη τσάντας θα πρέπει να διαθέτει εύκαμπτο σκελετό, έτσι ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στους ώμους του παιδιού. Η πλάτη της σχολικής τσάντας θα πρέπει να είναι ανατομική και υφασμάτινη. Επίσης καλό είναι να διαθέτει πολλές θήκες έτσι ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος, αλλά και για να μπορεί ο μαθητής να μεταφέρει σε χωριστές θήκες την κασετίνα, το κολατσιό του κ.ά.

Ιδανικότερη επιλογή αποτελούν οι σχολικές τσάντες τύπου τρόλεϊ, οι οποίες διαθέτουν ροδάκια και δεν επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη των παιδιών.

Τα παιδιά, όμως, έχουν άλλα κριτήρια όπως είναι λογικό. Γι’ αυτά το σημαντικότερο είναι η σχολική τσάντα να έχει τον αγαπημένο τους ήρωα κινούμενων σχεδίων ή να έχει μοντέρνο στυλ. Με τη δική μας συμβολή επιλέγουμε την ιδανική τσάντα η οποία θα συνδυάζει όλα τα παραπάνω μαζί με την εμφάνιση!Καλή σχολική χρονιά!

nancysblog