Συνταγή για λαχταριστούς, μαμαδίστικους λουκουμάδες

0
684

 Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να γίνουν πιο αφράτοι οι λουκουμάδες

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

240 ml νερό

240 ml γάλα, πλήρες

15 γρ. μαγιά, ξερή

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. αλάτι

4 κ.γ. ελαιόλαδο

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα:

Μέλι

Σουσάμι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η τελευταία.


Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ύστερα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κατόπιν, παίρνουμε με τα χέρια το χυλό και πιέζοντας τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη, παίρνουμε μία κουταλιά του γλυκού και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μόλις ετοιμαστούν, βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια.
Τέλος, σερβίρουμε τους λουκουμάδες σε πιάτο πασπαλίζοντας τους με μέλι και σουσάμι.