Τα πάντα για το σχολικό κολατσιό!

0
936

Το κουδούνι ετοιμάζεται να χτυπήσει και μια από τις αγωνίες όλων των γονιών είναι και το σχολικό κολατσιό του παιδιού τους. Οι ώρες του σχολείου δεν είναι λίγες και το παιδί πρέπει απαραιτήτως κάτι να φάει ενδιάμεσα από το πρωινό ως το μεσημεριανό στο σπίτι. Πριν έρθει η ώρα που θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας το σχολικό του κολατσιό, διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γύρω από αυτό για να μην βρεθείτε απροετοίμαστοι!

-Είναι προτιμότερο να δώσω κολατσιό από το σπίτι ή να το αφήσω να πάρει ό,τι θέλει από το κυλικείο;

Πολλά παιδιά αντιδρούν στο κολατσιό από το σπίτι γιατί προτιμούν να πάρουν ό,τι εκείνα θέλουν από το κυλικείο του σχολείου. Προφανώς και αν ρωτήσετε ένα παιδί τι από τα δύο προτιμά, θα επιλέξει το δεύτερο. Εσείς ξέρετε καλύτερα από οποιονδήποτε ότι το καλύτερο για την ισορροπημένη και σωστή διατροφή του παιδιού, είναι το να του δώσετε εσείς το κολατσιό του από το σπίτι. Τα μικρότερα παιδιά συνήθως δεν αντιδρούν σε αυτό και προσαρμόζονται. Μεγαλώνοντας, θα ήταν φρόνιμο να έχει και χαρτζιλίκι για να μπορεί να αγοράσει αν θέλει κάτι επιπλέον, με την προϋπόθεση όμως ότι έχει φάει το κολατσιό του σπιτιού.-Πώς να πακετάρω το σχολικό κολατσιό του παιδιού μου;

Ανάλογα με το κολατσιό που θα δώσετε στο παιδί, θα επιλέξετε και τον τρόπο που θα το πακετάρετε. Το μικρό φαγητοδοχείο για το κολατσιό είναι η καλύτερη λύση για όλα. Είτε πρόκειται να του δώσετε ένα τοστ, είτε κάποια φρούτα, μπάρες δημητριακών ή μπισκότα, μέσα στο φαγητοδοχείο το βέβαιο είναι ότι θα διατηρηθούν σωστά χωρίς να κινδυνεύουν να αλλοιωθούν.

-Ιδέες για το σχολικό κολατσιό

Το σχολικό κολατσιό πρέπει να είναι κάτι εύκολο από κάθε άποψη. Εύκολο στη μεταφορά, εύκολο στην κατανάλωση αφού ο χρόνος του διαλείμματος δεν είναι απεριόριστος. Παράλληλα πρέπει να είναι και διατροφικά σωστό ώστε το παιδί να παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται με σωστό τρόπο. Υγιεινό κολατσιό είναι το τοστ ή το σάντουιτς που είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Επίσης, τα φρούτα, οι μπάρες δημητριακών, τα μπισκότα με φιστικοβούτυρο και λίγη ζάχαρη ή ακόμη ένα κομμάτι χειροποίητη πίτα που φτιάξατε την προηγούμενη μέρα.

-Τι να μην δώσετε στο παιδί σας για σχολικό κολατσιόΚαλό είναι να μην δώσετε στο παιδί σας οτιδήποτε είναι δύσκολο στη μεταφορά. Μια σούπα για παράδειγμα δεν αποτελεί ιδανικό σχολικό κολατσιό για ευνόητους λόγους. Ομοίως φαγητά που έχουν έντονες οσμές. Το κολατσιό πρέπει να είναι στεγνό, ελαφρύ και εύκολο. Το φαγητό του το παιδί θα το φάει στο σπίτι, οπότε μην ρισκάρετε να κάνει την τσάντα του χάλια και να διαφέρει στο φαγητό από άλλα παιδιά.

mommy.gr