Τέσσερις απλοί τρόποι να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας

0
880

Μπορεί ο μεταβολισμός σας εκ γενετής να μην είναι ο πιο γρήγορος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητεύεστε ή να το βάζετε κάτω.

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι που θα σας κάνουν να αυξήσετε το μεταβολισμό σας από το πρωί έως το βράδυ.

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, όμως μασώντας αργά και επιλέγοντας περισσότερο τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τροφές που περιέχουν σπόρους, καταναλώνεται 10% περισσότερες θερμίδες από ότι με τα υπόλοιπα φαγητά. Αυτό συμβαίνει διότι περιέχουν ίνες, οι οποίες χρειάζονται περισσότεροι ενέργεια για να αναμασηθούν.

– Αυξήστε την πρωτεΐνη που καταναλώνεται. Η πρωτεΐνη, όπως και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να καταναλωθεί από τον οργανισμό.

– Καταναλώστε αρκετό πράσινο τσάι και νερό κατά την διάρκεια της ημέρας. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που αυξάνει το μεταβολισμό σας κατά 4%. Αν δεν είστε λάτρης του τσαγιού μπορείτε απλά να καταναλώσετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα, κάτι που θα σας βοηθήσει να μην αφυδατωθείτε, κάτι που μπορεί να μειώσει σοβαρά το μεταβολισμό.

– Το άγχος, πέρα από τα υπόλοιπα αρνητικά του, είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες μειώσεις του μεταβολισμού. Για να καταφέρετε να το μειώσετε, κάντε ένα διάλειμμα από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας και απλά πάτε μία βόλτα γύρω από την δουλειά σας ή ανεβείτε με τις σκάλες, αν το γραφείο σας βρίσκεται στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου.

imommy