Το μενού της εβδομάδας (12 έως 18/2)

0
515

Δευτέρα 12/2
Δευτέρα σήμερα και λέμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με ένα ωραίο λαδερό με ελαφρώς πικάντικη γεύση και ethnic αρώματα. Κουνουπίδι με κανέλα και σταφίδες, λοιπόν.

Μία μερίδα τραγανές τηγανητές πατάτες θα μπορούσε να συμπληρώσει ιδανικά το πιάτο.

Τρίτη 13/2
Κλασικά και αγαπημένα γιουβαρλάκια με αβγολέμονο θα φτιάξουμε σήμερα. Όσοι θέλουν να τους δώσουν λίγο πιο πικάντικη γεύση, μπορούν να τα σερβίρουν πασπαλισμένα με λίγη πάπρικα.

Τετάρτη 14/2
Ημέρα των Ερωτευμένων σήμερα και ετοιμάζουμε σπέσιαλ μενού για τα ταίρια μας. Προτείνουμε λοιπόν ταλιατέλες με θαλασσινά -εγγυημένη πρόταση τα θαλασσινά για τέτοιες περιπτώσεις!

Δίπλα και μία λαχανοσαλάτα με σύκα, σταφίδες και καρύδια

Και για γλυκό δεν το συζητάμε, Valentine’s chocolate cake.

Πέμπτη 15/2
Ένα διαφορετικό κοτόπουλο πανέ βάζουμε στο τραπέζι της Πέμπτης, με κρούστα αμυγδάλου και ψημένο στο φούρνο. Συνοδεύεται ιδανικά με σταμναγκάθι σοτέ.

Το βράδυ βάζουμε στο νερό γίγαντες να φουσκώσουν για την αυριανή συνταγή.

 

Παρασκευή 16/2
Τι θα λέγατε να «πειράξουμε» λίγο τους κλασικούς γίγαντες σήμερα; Αντί να τους ψήσουμε σκέτους στο φούρνο με σάλτσα ντομάτα, θα τους μαγειρέψουμε με κεφτεδάκια. Ένα πραγματικά νόστιμο πιάτο.

Σερβίρουμε παρέα με σαλάτα με ωμά παντζάρια, καρότα, ξινόμηλο και καρύδια.

Σάββατο 17/2
Σάββατο σήμερα και οι ατομικές πίτσες με κοτόπουλο είναι ιδανική επιλογή για σήμερα, που θέλουμε κάτι γρήγορο και λαχταριστό.

Κυριακή 18/2
Της Τυρινής σήμερα και το σημερινό τραπέζι ανοίγει με μία νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Για κυρίως, τρυφερό αρνάκι στη γάστρα με λαχανικά.

και δίπλα του σαλάτα αβοκάντο-σπανάκι με dressing γιαουρτιού με σαφράν.

Για γλυκό, λόγω ημέρας, φτιάχνουμε ανάλαφρη πανακότα με ανθότυρο και μέλι.

olivemagazine.gr